ОСТАННІ НОВИНИ

У держбюджеті на 2021 рік не заклали коштів на підвищення зарплат медикам, – МОЗ

Вероніка Рой

|

Міністерство охорони здоров’я зробило запит бюджетний запит на 2021 рік на збільшення зарплати медичним працівникам. Однак запит не був внесений до редакції бюджету, яку уряд відправ на голосування Верховної Ради. Про це у понеділок, 30 листопада, під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 

Поданий МОЗ бюджетний запит на 2021 рік передбачає, що зарплата лікаря у наступному році становитиме 23 тис. грн, середнього медперсоналу – 17 тис. грн, молодшого медперсоналу – 12 тис. грн.

«Проте у редакції держбюджету, яку Кабмін подав на розгляд Верховної Ради, кошти на підвищення зарплат медикам не передбачені. Саме тому я не голосував за цей проєкт бюджету. МОЗ продовжить боротьбу за фінансування медицини у наступному році на розрахованому міністерством рівні», – зазначив Степанов.

За його словами, розрахунки бюджетних видатків на медицину здійснювались з урахуванням реальної вартості лікування того чи іншого захворювання та достойної зарплати медичного персоналу. На думку міністра, якщо не змінити ситуацію з фінансуванням медичної галузі, то Україну очікує подальший відтік кадрів. Адже зарплати медиків є найнижчими в країні.

Зазначимо, раніше президент України обіцяв, що у 2021-му медики отримуватимуть від 20 тисяч грн.

При цьому, у МОЗ заявляли про поступове підняття зарплати лікарям і вже в цьому році їх зарплату мали б підвищити на 50% від нинішнього рівня. Загалом міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що в Україні зарплата лікарів повинна складати щонайменше 25 тисяч гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *