ОСТАННІ НОВИНИ

Українців закликають запалити свічку пам’яті про жертв Голодомору

Андрій Котенський

|

Національний музей Голодомору-геноциду закликає цієї суботи, 28 листопада, о 16:00 запаліть свічку пам’яті. Вшануйте пам’ять кожного вбитого голодом українця, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Кожен з вас може доєднатися до збереження правди та пам’яті про страшний злочин.

Окрім того Музей збирає свідчення людей, які пережили Голодомор.

 

«Розкажіть історію своєї родини, запишіть свідчення свого дідуся чи бабусі, дослідіть сімейний фотоархів та родинні реліквії, пов’язані з Голодомором. Передайте їх до Музею», – йдеться у повідомленні.

Зібрані дані можна надіслати на електронну скриньку: [email protected].

Як відомо, Голодомор 1932–1933 років – акт геноциду українського народу, організований керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР на чолі із Сталіном у 1932–1933 роках.

Штучний голодод був актом геноциду, оскільки він був навмисне спрямований проти української нації. Лише за офіційною радянською статистикою втрати українського населення становили близько 4 мільйонів українців. Неофіційно, кількість жертв значно більша. Ряд дослідників озвучують цифри від 7 до 10 мільйонів знищених українців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *