ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали росіянина зі спільником, причетних до викрадення людей

Соломія Головіна

|

На Львівщині правоохоронні органи затримала двох організаторів транснаціонального угруповання, яке причетне до викрадення людей. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБУ Львівщини.

 

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що на території регіону переховуються кримінальні авторитети, які причетні до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Фігуранти, громадянин РФ та його український спільник, тривалий час спеціалізувалися на розбоях і вимаганні грошей. Також встановлено, що зловмисники займалися викраденням і незаконним позбавлення волі людей.

«Встановлено, що чоловіки, один з яких є громадянином Російської Федерації, а інший житель Львівщини, у квітні 2019 року вимагали у потерпілого мешканця Львівської області 3700 доларів США, а також незаконно позбавили його волі. Більше року підозрювані перебували у розшуку», – інформують у пресслужбі обласної прокуратури.

Під час затримання один із фігурантів чинив опір правоохоронцям та намагався втекти.

Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) ККУ, тривають слідчі дії.

Встановлюється причетність інших осіб до злочинної діяльності затриманих.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *