ОСТАННІ НОВИНИ

На будівництві дитбудинку у Радехові двічі «розпилювали» бюджетні гроші

Наталя Дуляба

|

На будівництві дитбудинку сімейного типу у Радехові два генпідрядники намагались привласнити більше 1 мільйона гривень бюджетних коштів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

 

Йдеться про будівництво дитячого будинку сімейного типу у Радехові, яке стартувало ще у 2017 році.

Першим підрядником була фірма «Львівський будівельний холдинг», яка завищила вартість робіт на понад 270 тисяч гривень. У березні 2019 року Господарський суд Львівської області змусила компанію повернути в обласний бюджет цю суму.

Другим підрядником стало вже ТзОВ «Захист будівельних конструкцій», із яким наприкінці 2017 року управління капітального будівництва ЛОДА уклало договір. Втім і цього виконавця викрили на завищенні ціни будівництва.

Судова будівельно-технічна експертиза встановила, що переліки, об’єми та вартість фактично виконаних будівельно-монтажних робіт на об’єкті не відповідають актам виконаних робіт та є завищеними.

Відтак ЛОДА знову подала в суд. 26 листопада Господарський суд Київської області задовільнив позовну заяву управління капітального будівництва і зобов’язало ТзОВ «Захист будівельних конструкцій» повернути майже 763 тисячі гривень.

При цьому варто зазначити, що дитбудинок у Радехові за три роки так і не звели. Він мав обійтися бюджету області трохи більше ніж 1 мільйон гривень.

«Після того, як рішення набере законної сили, та за наявності відповідного фінансування ми і далі виконуватимемо будівництво цього дитячого будинку сімейного типу», – запевнив т.в.о. керівника управління капітального будівництва ЛОДА Павло Терех.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, «Львівський будівельний холдинг» – фірма, що існує у Львові з 2009 року. Її власником є червоноградець Володимир Вдов’як.

У 2015 році мер Дрогобича Тарас Кучма звинувачував компанію у привласненні грошей міста під час будівництва школи.

На рахунку «Львівського будівельного холдингу» – сотня судових рішень та понад 700 тисяч гривень податкового боргу.

ТзОВ «Захист будівельних конструкцій» існує з 2013 року і зареєстроване у Київській області. Його засновником є львів’янин Мончюнскас Кестутіс.

«Захист будівельних конструкцій» також фігурує у кількох судових справах та має незначний податковий борг.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *