ОСТАННІ НОВИНИ

Червоноградець ошукував людей на продажі неіснуючого взуття

Наталя Дуляба

|

В Червонограді правоохоронці викрили шахрая, який продаючи в соцмережах неіснуюче взуття, наживався на передоплаті від покупців. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

Як встановили поліцейські, 30-річний червоноградець налагодив шахрайську схему заробітку. Він розміщував у різних соціальних мережах оголошення про продаж товарів, зокрема, кросівок, яких насправді у наявності не мав.

Одна з потерпілих написала заяву в поліцію ще у травні. Зловмисник взяв із неї гроші як передоплату за взуття і зник. Товар жінка, звісно, не отримала і коштів повернути не змогла.

За такою ж схемою чоловік ошукав ще трьох осіб, які відгукнулись на його оголошення. Жертви перераховували на рахунок псевдопродавця від 500 до 2000 гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство) ККУ. На горе-бізнесмена чекає від 3 до 8 років позбавлення волі. Наразі триває слідство.

«Закликаємо громадян ретельно вивчати інформацію перед тим, як робити покупки в Інтернеті. Шахраї постійно вдосконалюють свої навички у видурюванні грошей з покупців, вигадують нові схеми. Пам’ятайте: найнадійніший спосіб розрахунку за товар, придбаний дистанційно, – післяоплата, перед якою ви оглянули отриману річ та переконались, що платите саме за те, що замовляли», – наголошують у поліції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *