ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судять квартирних аферистів. Поліція розповіла деталі схеми

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно шахрайського угруповання, яке у Львові два роки займалось оборудками з житлом. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

Шахраїв викрили у Львові ще у травні. Тоді в поліції повідомляли про вісьмох учасників злочинного угруповання – мешканців Львова та Києва віком від 32 до 60 років. Вони виготовляли фальшиві документи на чуже житло і продавали його через підставних осіб.

Таким чином «ділки» реалізували з десяток квартир, заробивши на цьому близько 7 млн грн.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували більше деталей. Встановлено, що організаторами схеми були двоє рідних братів зі Львова.

Чоловіки виготовляли фальшиві документи власників квартир, котрі протягом тривалого часу не проживали у своїх помешканнях, після чого підробляли правовстановлюючі документи на їхнє нерухоме майно і через підставних осіб реалізовували його. При цьому зловмисники підбирали малозабезпечених людей або осіб без постійного місця проживання, які ставали новими фіктивними власниками помешкань.

За два роки такої діяльності зловмисники ошукали шістьох людей і заробили при цьому майже 11 млн грн.

Під час обшуків у фігурантів справи вилучили вогнепальну зброю та речові докази, які підтверджують їхню незаконну діяльність: печатки, штампи, документи, бланки, фотокартки тощо.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3,4 ст.190 (шахрайство) ККУ та за ч.3 ст.28, ч.3,4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) ККУ.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Досудове розслідування завершено, обвинувальні акти правоохоронці вже скерували до суду, який і обиратиме покарання для зловмисників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *