ОСТАННІ НОВИНИ

Нацбанк попереджає про шахраїв, які обіцяють «онлайн-компенсації»

Ольга Денисяка

|

У Національному банку радять громадянам не довіряти повідомленням про так звані «онлайн-компенсації від держави». Про це повідомляє пресслужба НБУ у Facebook, передає Львівський портал.

 

Зазначається, що «онлайн-компенсація від держави» – ще один гачок, на який шахраї ловлять довірливих українців. В НБУ пояснюють, що злочинці користуються непростим становищем, у яке потрапили громадяни у зв’язку з пандемією COVID-19, обіцяючи гроші нібито від держави на оплату будь-чого: комунальних чи медичних послуг, товарів іноземного виробництва тощо.

У Нацбанку розкрили схему зазначеної афери: потенційна жертва отримує смс-повідомлення, що спрямовує її на шахрайський сервіс, потім на екрані з’являється інформація, що користувачу призначено «кругленьку» суму компенсації, наприклад, 50 тис. грн, і для того, щоб отримати гроші, необхідно оплатити незначну комісію – 100-200 грн.

 

Іноді шахраї на цьому не зупиняються. Після сплати комісії вони просять сплатити кошти за формування рахунку, верифікацію та за інші фальшиві послуги. І так доти, поки людина не витратить всі гроші зі свого рахунку або зрозуміє, що це пастка.

У банку радять громадянам, які отримали подібні повідомлення, перевірити інформацію через надійні джерела. Щодо питань компенсації від держави, то фахівці НБУ радять звертатися до профільної державної установи за своїм місцем проживання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *