ОСТАННІ НОВИНИ

День Гідності та Свободи. Програма заходів у Львові

Соломія Головіна

|

Сьогодні, 21 вересня, в Україні відзначають День Гідності та Свободи – на честь початку в цей день двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції гідності (2013 року). Про це повідомляє Львівський портал.

 

День Гідності та Свободи набув статусу державного свята згідно указу тодішнього президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року.

Це той день, який нагадує нам про утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Програма відзначення у Львові

Із нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи на Личаківському кладовищі об 11:00 год. відбудеться вшанування Героїв Небесної Сотні, зокрема спільна молитва та запалення лампадок.

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку (пр. Свободи) з 10:00 до 20:00 год. діятиме експозиція та фотовиставка «Євромайдан: сила епохи». У 2013 році цей намет був встановлений Студентським Братством Львівщини і став символом Львівського Євромайдану, символом єдності, згуртованості та перемоги. В самому наметі проходитиме виставка артефактів та фотографій з подій Євромайдану та Революції Гідності, яку організовує Музей Гідності у Львові. Майданівська бочка, бронежилети, каски, та інші елементи самозахисту – незначна частина експонатів Музею Гідності.На світлинах виставки можна буде побачити, як проходили мирні акції протесту Львові, які відбувалися у листопаді-грудні 2013 року.

Також о 14:30 год. Біля Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні (перехрестя вул. Кривоноса-Замкова) відбудеться мистецька акція «Розмова біля вогню та барикади».

Від пам’ятника С. Бандері до пам’ятника Т. Шевченку о 17:00 год. пройде Марш Гідності.

Відзначення Дня Гідності та Свободи проходить в умовах карантинних обмежень, тому не забувайте про масковий режим і дистанцію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *