ОСТАННІ НОВИНИ

У Винниківському госпіталі стався вибух кисню, десяткам пацієнтів потрібна евакуація (ОНОВЛЕНО)

Ольга Денисяка

|

Ввечері 20 листопада в обласному військовому госпіталі у Винниках під час заправки стався вибух кисню. Через це у медзакладі наразі немає можливості подавати кисень. Зараз там перебувають десятки хворих на коронавірус, які потребують безперервного постачання кисню. Цих пацієнтів терміново евакуйовують в інші лікарні. Про це у Facebook повідомив мер Львова Андрій Садовий, передає Львівський портал.

 

«У Винниках сталась нештатна ситуація з киснем у обласному військовому госпіталі. Попередньо, мова йде про вибух при заправці. Декілька десятків пацієнтів, які потребують штучної подачі кисню, потребують термінової евакуації до інших медзакладів. Серед пацієнтів є й важкі», – повідомив Садовий.

Згодом він заявив, що пацієнтів вже почали евакуйовувати. За його словами, зараз в лікарні є 60 киснезалежних хворих. 30 прийме до себе Лікарня швидкої допомоги, 5 з них в реанімації. 12 людей везуть у 8-му лікарню.

Близько 00:35 год. 21 листопада Садовий повідомив, що подачу кисню у госпіталі відновили.

При цьому він додав, що пацієнтів, яких вже перевезли в міську лікарню швидкої медичної допомоги, там же лікуватимуть. Відомо, що в лікарню швидкої медичної допомоги з Винників перевезли 14 пацієнтів, 7 з них – в реанімацію.

«У оперативно диспетчерський відділ КНП ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» надійшла інформація про вихід з ладу системи кисневого постачання в КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи». Було задіяно 19 бригад екстреної медичної допомоги, забезпечених киснем та апаратами ШВЛ, для здійснення евакуації киснево залежних пацієнтів у обласні та міські заклади охорони здоров’я м. Львова… Станом на 00:25 год. 21 листопада подача кисню відновлена, евакуацію пацієнтів припинено. Всього з госпіталю евакуйований 21 пацієнт, серед яких 3 на ШВЛ. Потерпілих осіб серед пацієнтів і персоналу немає», – згодом поінформували у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Фото: Facebook/Андрій Садовий, ДСНС, ЛМР

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *