ОСТАННІ НОВИНИ

Накрали на 3,5 мільйона: на Львівщині затримали злочинне угруповання

Ольга Денисяка

|

Зранку 18 листопада на Львівщині правоохоронці затримали організатора та трьох учасників злочинного угруповання, які обкрадали офіси, магазини та банкомати у трьох областях України. Впродовж двох місяців вони викрали майже 3,5 мільйона гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

У повідомленні йдеться, що впродовж двох місяців у Львівській області обікрали кілька офісів. Правоохоронці помітили характерний «почерк» і дійшли висновку, що крадіжки вчинені однією групою осіб.

Згодом поліцейські встановили всіх учасників злочинного угруповання. До його складу входило четверо мешканців області віком від 29-ти до 51-го років.

«Спеціалізувалися» злодії виключно на крадіжках з офісів, магазинів та банкоматів. Крім того, поліцейські з’ясували, що при підготовці до «операції» та під час вчинення злочину учасники використовували різні автомобілі. Зокрема, після «нальоту» авто продавались чи розбирались на запчастини.

«Працювали» виключно вночі і використовували новітню та спеціальну техніку – пристрої для приглушення та пошуку радіосигналу. Ретельна підготовка дозволяла зловмисникам витрачати на «справу» до 20 хвилин.

Відтак організатору та трьом учасникам угруповання заочно повідомили про підозри ч. ч. 3, 4, 5 ст. 185 (вчинення злочину у складі організованої групи) КК України та оголосили їх у розшук.

Вранці 18 листопада правоохоронці за участі спецпідрозділу КОРД та роти полку особливого призначення затримали всіх учасників угруповання. Двоє з них намагалися втекти від правоохоронців.

«За результатами проведення 20 санкціонованих обшуків вилучено спецтехніку та інші знаряддя для вчинення злочину, ювелірні вироби, номерні знаки іноземної реєстрації, автомобілі підозрюваних та інші речі, що підтверджують їх причетність до злочинної діяльності», – йдеться в повідомленні.

Наразі встановлено, що злочинці причетні до щонайменше 8 крадіжок у Львівській, Тернопільській та Волинській областях, внаслідок яких викрадено майже 3,5 мільйони гривень.

Організатор та троє учасників угруповання доставлені до Галицького районного суду м. Львова для обрання їм запобіжного заходу. За скоєне підозрюваним може загрожувати до дванадцяти років з конфіскацією майна.

  

 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Нацполіція Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *