ОСТАННІ НОВИНИ

9 перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком»

Андрій Котенський

|

У Львові вже вдев’яте відбудеться показ сучасного польського кіно «Під Високим Замком». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Перегляд сучасного польського кіно – це найбільша циклічна подія метою якої є промоція сучасного польського кіномистецтва у Центрально-Східній Європі.

Під час 9-го ПСПК «Під Високим Замком» буде представлено понад 10 найсучасніших творів польської кіноіндустрії. Це будуть роботи, які здобули визнання критиків, симпатію широкого кола глядачів, а також завоювали численні міжнародні та польські кінонагороди.

Цільовою аудиторією ПСПК є масовий український глядач, який на щодень не спілкується польською мовою, але є справжнім поціновувачем високого кіномистецтва.

Серед цілей проєкту: промоція сучасної польської культури в Україні; підвищення загального рівня знань українського суспільства про культурну спадщину Польщі; польсько-український культурно-соціальний діалог, що спрямований на подолання стереотипів і залагодження напруги, що виникають з контексту різних поглядів на деякі аспекти спільної історії.

Цьогорічна добірка фільмів готується із врахуванням різноманітних потреб аудиторії – незалежно від її віку, інтересів і вподобань.

Наразі відомо, що львівській публіці презентують стрічку «Залізний міст».

Опис: Троє людей потрапило у складну систему залежності. Трагічний випадок змусить оцінити прийняті раніше рішення по-новому. Любов, лояльність, дружба, зрада, почуття вини – клубок емоцій у камерній ситуації.

Кацпер, який працює бригадиром на шахті, має роман з дружиною свого друга Оскара – теж шахтаря. Щоб мати можливість зустрічатися зі своєю коханкою, Кацпер відправляє Оскара працювати у віддалених та небезпечних ділянках шахти. Під час їх чергового побачення Оскара засипає у шахті, а коханці кидаються його рятувати. Чи встигнуть? Яке почуття виявиться сильнішим?

«Ікар. Легенда про Мєтека Коша»

Опис: Мєчислав Кош народився 1944 року, невиліковна і прогресуюча хвороба очей у дитинстві позначилася на всій його подальшій долі. У 12 років він осліп.

Один світ перестав для нього існувати, зате відкрився новий. Виявилося, що малий Мєтек має неординарний музичний талант, який завдяки втраті зору, а загостренню слуху зміг повністю себе проявити. Через деякий час Кош уже належав до провідних польських віртуозів джазу – всупереч всім життєвим негараздам Мєтек Кош став віртуозом фортеп’яно. Чи геніальному хлопцю шалена кар’єра дасть справжнє щастя?

«Чорний мерседес»

Опис: Варшава, червень 1942 року. За підозрілих обставин знайдено тіло Анети Ляндау – вродливої дружини поважаного адвоката Кароля Гольцера. Справу таємничого вбивства розслідує інспектор Рафал Круль, співробітник колабораційної «гранатової поліції» і одночасно вірний солдат польського підпілля. Нові докази збільшують підозри і відкривають глибоко приховані секрети померлої та незрозумілі зв’язки Гольцера з високопоставленим офіцером СС – Максимільяном графом фон Флекенштейном. Чи інспектор Круль, який знаходить неочікуваного союзника в особі командира Гестапо – Ернста Клюґе зможе знайти вбивцю жінки, перш ніж він знову проллє кров? Ситуація Гольцера стає все більш небезпечною, а вбивця на волі ймовірно знаходиться на межі вчинення чергового злочину…

Формально-інституціональним організатором ПСПК є Генеральне Консульство РП у Львові.

Ініціатором та співавтором ПСПК є Барбара Пацан, експерт з ГК РП у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *