ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській філармонії прозвучать твори голлівудського композитора

Андрій Котенський

|

Сьогодні, 16 листопада о 19:00 у Концертному залі Людкевича прозвучать твори американського композитора Чарльза Роланда Беррі та німецького романтика Йоганнеса Брамса. Крім того, автор музики до багатьох культових голлівудських фільмів завітає на подію особисто. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

Чарльз Роланд Беррі (1957) – американський композитор. Вивчав музичну композицію в американського композитора Пола Крестона та британського композитора Пітера Расіна Фрікера. Відомо, що композитор листувався із Джоном Кейджом, а також співпрацював з Лу Гаррісоном та Аланом Овханессом. З 2010 року працював композитором та аранжувальником фільмів.

Зокрема, його музика присутня у фільмах “Людина-павук: Повернення додому” (2017), “Джон Уік 3” (2019), “Гравець” (2014), “Праведник 2” (2018), “Третій зайвий 2” (2015), “Теммі” (2014), “Інтерв’ю” (2014), “Чаппаквіддік” (2017), “Коханка” (2015) та “Як приборкати дракона” (2010). Його музика також використовувалась у телевізійних шоу та телесеріалах “Косяки”, “Люцифер”, “Сини анархії”, “Ліллехаммер” та “Ґотем”.

 

У виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії, який виступить під батутою Теодора Кухара, прозвучать дві оркестрові композиції Чарльза Роланда Беррі.

У другій частині музичної події прозвучить одна із найвідоміших композицій німецького романтика Йоганнеса Брамса – Концерт для скрипки з оркестром.

Скрипаль та близький друг композитора Йозеф Йоахім, якому і був присвячений Концерт та який виконував сольну партію у його прем’єрі, висловлювався про музику Брамса: “Я не відчуваю цю музику інакше, ніж як всім моїм єством… Вона впливає на мене, як сила природи!”

У Концертному залі Людкевича композиція Брамса прозвучить у виконанні Заслуженого артиста України Марка Комонька, Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії, які виступлять під дириґуванням Теодора Кухара.

Подія також транслюватиметься онлайн:


Квитки можна придбати у касі філармонії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *