ОСТАННІ НОВИНИ

Без нових обмежень Україна у грудні може отримати «апокаліпсис медсистеми», – Степанов

Вероніка Рой

|

Якщо сьогодні не прийняти більш серйозних протиепідемічних заходів щодо COVID-19, то на середину грудня в Україні може статись «апокаліпсис медсистеми». Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова з Савіком Шустером», передає УНН.

 

«Моє завдання – зупинити розповсюдження цієї хвороби. Тому що, володіючи всією інформацією, дивлячись і аналізуючи, як воно розповсюджується, я розумію, що буде далі. Я розумію, що якщо ми зараз цього не зробимо, не зробимо таких заходів, більш серйозних, аніж були, то ми можемо отримати на 10-15 грудня повний апокаліпсис нашої медичної системи, коли всі ліжка будуть заповнені. І коли просто, людина, яка захворіє, або буде мати, наприклад, свою маму або тата хворого у важкому стані, просто не буде місця», – сказав міністр.

Він заявив, що не хоче побачити такого в Україні, і не хоче «побачити те, що було в Італії».

Нагадаємо, станом на ранок суботи, 14 листопада, в Україні зафіксовано 525 176 випадків коронавірусної інфекції.За останню добу виявили ще 12 524 нових хворих, що є новим антирекордом.

Зазначимо, в уряді прогнозують, що до кінця листопада в Україні буде до 15 тисяч нових випадків коронавірусу в день, а до кінця року ця цифра може досягти 20 тисяч.

Нагадаємо, у МОЗ уже заявили, що ситуація з поширенням COVID-19 в Україні наближається до критичної.

Раніше через погіршення ситуації з коронавірусом в Україні міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав громадян дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, оскільки у противному випадку ситуація з поширенням COVID-19 може швидко вийти з-під контролю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *