ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ФОПи перекрили міжнародні траси

Вероніка Рой

|

У понеділок, 9 листопада, представники Всеукраїнського руху підприємців-ФОПів перекрили міжнародні траси на Львівщині. Таким чином підприємці висловлюють свій протест проти фіскалізації малого бізнесу. Про це повідомляє Львівський портал

 

Близько 11 год. протестувальники почали одночасно перекривати нерегульовані пішохідні переходи на міжнародних трасах.

За даними патрульної поліції Львівщини, активісти перекривають автодороги:

  • «Західний обхід м. Львова». Там близько 200 осіб ходять пішохідним переходом
  • М-06 Київ-Чоп 616 км (Стрий). Там близько 150 осіб ходять пішохідним переходом
  • М-06 Київ-Чоп 527 км. Там близько 70 осіб ходять пішохідним переходом
  • М-09 Львів – Рава-Руська 150 км. Там близько 50 осіб ходять пішохідним переходом
  • М-10 Львів – Краківець 49 км. Там близько 50 осіб ходять пішохідним переходом
  • Львів – Ужгород, Самбір.

Станом на 12:05, за даними патрульних, усі перекриття протестувальники завершили.

Зазначимо, вже вкотре ФОПи вимагають, аби Верховна Рада України скасувала законопроєкти №385031 і №385032, які запровадять повну фіскалізацію малого бізнесу.

Натомість вони наполягають, аби до 21 листопада парламент ухвалив альтернативні законопроєкти №3853-1 (2) та №3993, що дозволяють зберегти спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Законопроєкти, прийняття яких вимагають підприємці, з-поміж іншого скасовують норми про обов’язкові реєстратори розрахункових операцій для дрібного бізнесу.

Якщо до підприємців не дослухаються, то вже з 2021 року всі ФОПи, які продають товари та послуги, зобов’язані будуть застосовувати РРО (касові апарати), а за найменші помилки у звітності чи перебої з Інтернетом їм загрожують великі штрафи.

Зазначимо, що подібні акції протесту 7 листопада підприємці організовують й в інших регіонах на міжнародних трасах, зокрема на Закарпатті (траса Київ – Чоп, біля села Великі Лази), у Дніпрі (траса Дніпро – Кривий Ріг – Київ), Одесі ( траса Одеса – Рені), Хмельницькому (траса Хмельницький – Вінниця).

Як писав Львівський портал, більше ніж половина українців підтримують розширення сфери застосування касових апаратів.

Так, 50% опитаних громадян вважають, що розширення сфери використання касових апаратів є наведенням ладу з податками. А 38% українців такий крок влади називають утисками малого підприємництва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: патрульна поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *