ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські хірурги новим методом вилікували важку інфекцію у немовляти

Ольга Денисяка

|

У Львові хірурги обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ вперше використали метод VAC-терапії для лікування хірургічної інфекції у двомісячного хлопчика. Про це повідомили на сторінці у Facebook ОХМАТДИТу, передає Львівський портал.

 

Двомісячний хлопчик потрапив до лікарні у травні цього року вже після двох хірургічних втручань. У нього була вроджена вада розвитку – непрохідність кишківника та важка внутрішньоутробна інфекція.

«Ми вперше побачили нашого маленького пацієнта у дуже важкому стані – у нього була кишкова непрохідність, декомпенсована форма, важка внутрішньоутробна інфекція. Наша команда взялася за маленького і прооперували його», – розповідає заступник директора Львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ із хірургічної частини Богдан Мальований.

 

У лікарні розповідають, що одужання було непростим. Дитячий кишківник реагував на чхання та кашель, а будь-які гігієнічні процедури стали для дитини справжнім випробуванням. Після першої операції рани у дитини не загоювалися. У червні хірурги вирішили використати новий метод VAC-терапії.

«Це найсучасніший спосіб вилікувати найважчі інфекції, які неможливо лікувати всіма відомими способами. У черевну порожнину маленького пацієнта лікарі помістили спеціальну систему з армуючої губки, покритої іонами срібла, і спеціальної плівки, якою закрили всі органи черевної порожнини від інфікованих. Живіт при цьому не зашивається. Дозований від’ємний тиск дозволив рані очищуватись від інфекції і вже зовсім скоро ми могли продовжувати лікування непростого пацієнта», – пояснюють медики.

Згодом рани почали гоїтись і дитину успішно виписали додому.

«Поки що дитина вдома зі стомою. Мама розповідає, що її синочок уже набрав вагу, тобто у нього все добре з обміном речовин, незважаючи на оперований кишківник, він добре їсть. Минулого тижня маленький пацієнт з мамою приїхав на контрольне обстеження. Зараз ми готуємося до наступної операції, щоб ліквідувати стому. Це буде фінальний етап лікування цієї дитини», – розповідають хірурги.

За усіма прогнозами лікарів, хлопчик буде вести звичайний спосіб життя і не відрізнятиметься від своїх однолітків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *