ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ФОПи анонсували масове перекриття доріг

Наталя Дуляба

|

Представники Всеукраїнського руху підприємців-ФОПів у понеділок, 9 листопада, збирається перекривати міжнародні траси на Львівщині. Про це йдеться у повідомленні руху SaveФОП у Facebook.

 

Перекриття доріг на території Львівщини анонсували з 11:00 год. понеділка, 9 листопада. Таким чином підприємці висловлюють свій протест проти фіскалізації малого бізнесу.

Як стало відомо згодом, одночасно протестувальники перекриють нерегульовані пішохідні переходи на таких трасах:

  • Київ – Львів , с. Малі Підліски Жовківського району
  • Львів – Ужгород, Самбір
  • Львів – Ужгород, Стрий
  • Об’їзна дорога Львова, вул. Городоцька
  • Львів – Рава Руська, с. Сопошин Жовківського району
  • Львів –Краковець, Яворів

ФОПи вимагають, аби Верховна Рада України скасувала законопроєкти №385031 і №385032, які запровадять повну фіскалізацію малого бізнесу.

Натомість вони наполягають, аби до 21 листопада парламент ухвалив альтернативні законопроєкти №3853-1 (2) та №3993, що дозволяють зберегти спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Законопроєкти, прийняття яких вимагають підприємці, з-поміж іншого скасовують норми про обов’язкові реєстратори розрахункових операцій для дрібного бізнесу.

Якщо до підприємців не дослухаються, то вже з 2021 року всі ФОПи, які продають товари та послуги, зобов’язані будуть застосовувати РРО (касові апарати), а за найменші помилки у звітності чи перебої з Інтернетом їм загрожують великі штрафи.

Зазначимо, що подібні акції протесту 7 листопада підприємці організовують й в інших регіонах на міжнародних трасах, зокрема на Закарпатті (траса Київ – Чоп, біля села Великі Лази), у Дніпрі (траса Дніпро – Кривий Ріг – Київ), Одесі ( траса Одеса – Рені), Хмельницькому (траса Хмельницький – Вінниця).

Як писав Львівський портал, більше ніж половина українців підтримують розширення сфери застосування касових апаратів.

Так, 50% опитаних громадян вважають, що розширення сфери використання касових апаратів є наведенням ладу з податками. А 38% українців такий крок влади називають утисками малого підприємництва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *