ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині шукають «помічників Миколая»

Соломія Головіна

|

На Львівщині ініціюють благодійну акцію «Миколайко-2020», в рамках якої збирають подарунки для дітей-сиріт та діток із малозабезпечених родин. Наразі вже надійшло 80 листів з побажаннями дітей до святого Миколая, тож мешканців області закликають допомогти подарувати свято малюкам і реалізувати їхні мрії. Про це у коментарі Львівському порталу розповіла директорка та співзасновниця БФ «Здійснити мрію» Уляна Флишко.

 

80 листів, які вже надійшли, писали діти зі школи-інтернату в Добромилі Старосамбірського району.

«Окрім цього, в нас є запит від Йосиповицького дошкільного навчального закладу, де також є сироти та діти, позбавлені батьківського піклування», – каже Уляна Флишко.

Також на обліку БФ «Здійснити мрію» є діти з малозабезпечених і потребуючих родин Львівщини, які як і всі малюки дуже сподіваються на подарунки до 19 грудня.

«Зокрема, збираємося допомогти родині Сергія та Оксани Дадаків з Буська, які усиновили шестеро діток з різними вадами розвитку. Ми обираємо ті родини, які перевіряємо впродовж року, часто допомагаємо їжею, якщо є така потреба…», – розповіла волонтерка.

Торік у рамках цієї акції подарунки до Дня святого Миколая отримали близько 800 дітлахів зі Львівщини. Цього року організатори також сподіваються нікого не залишити без подарунка в найулюбленіше свято дітлахів.

«Діапазон побажань у листах є різним. Часто діти усвідомлюють, що є якісь обмеження по фінансових можливостях, а є такі, які цього не розуміють і просто пишуть про те, що хочуть і мріють», – зазначила директорка БФ «Здійснити мрію».

Уляна Флишко розповіла, що особливо її розчулив лист 14-річної Юлії з Сокальщини. Дівчина просто попросила здоров’я, адже коли їй було 7 років на неї впала шафа, на дверцях якої стирчав цвях, він і пробив хребет Юлії, зачепивши спинний мозок. Ось уже 7 років дівчина живе, пересуваючись у інвалідному візку.

«Я помітила одну важливу річ: чим сім’я бідніша, тим вона скромніша… Я просила Юлічку дописати у листі ще щось і ледь витягнула з неї те, що вона хоче планшет. Вона любить займатися кулінарією і хоче бути блогером і знімати ролики з рецептами», – розповіла волонтерка.

Додамо, співзасновниками БФ «Здійснити мрію», який організовує акцію, є Уляна Флишко, Андрій Витрикуш, Ігор Мойсеєнко, Оксана Остапів-Якимів.

Якщо Ви хочете стати «помічником Миколая», то обрати лист із побажаннями потребуючих діток можна ось тут. Також Ви можете звернутися за номером телефону: +380972329068 (Уляна Флишко).

Реквізити для пожертв:

Рахунок Благодійного фонду «Здійснити мрію» в ПриватБанку: UA453052990000026004031002786 (у гривнях)

Картковий рахунок фонду: 5169330521401130

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *