ОСТАННІ НОВИНИ

До 155-річчя митрополита Шептицького відбудеться вистава «Я йду, Христе!»

Андрій Котенський

|

Цього року Україна на загальнодержавному рівні відзначає 155 років від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. В рамках ювілею Львівська національна філармонія ім. М. Скорика та сучасний український експериментальний театр ТМ « Театр у кошику» підготували спільний проєкт – виставу «Я йду, Христе!» під живий супровід відомих музикантів. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

Текстову основу вистави складають епістолярна повість Григора Лужницького «Дванадцять листів о. Андрея Шептицького до матері» і фрагменти спогадів Софії Шептицької, з роду Фредрів «Молодість і покликання Романа Шептицького».

Сюжет зосереджується на переломному моменті, коли молодий Роман Шептицький, у майбутньому митрополит Андрей, приймає рішення йти духовним шляхом.

Вистава може бути зрозумілою людині будь-якого віросповідання чи конфесії, адже йдеться в ній про пошук віри, про дорогу до Бога, про усвідомлення своєї місії в житті і не відступництва від неї. А ще – про високу культуру почуттів , як суто людських, так і релігійних. Виставу благословляв Блаженніший Любомир кардинал Гузар, Верховний Архієпископ Києво-Галицький УГКЦ.

Вистава відбудеться 5 листопада, о 19:00 в концертному залі Людкевича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *