ОСТАННІ НОВИНИ

Вшанували полеглих випускників Академії сухопутних військ Дана Колесника та Олега Остапенка

Андрій Котенський

|

Військовослужбовці Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного вшанували пам’ять полеглих випускників вишу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НАСВ.

 

26 жовтня, на Алеї пам’яті випускників Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного лунало ім’я капітана Дана Колісника, який загинув 26 жовтня 2014 року під час виконання бойового завдання в районі проведення Антитерористичної операції. Військові капелани помолились за упокій душі полеглого захисника України, а згодом, за сигналом сурмача, хвилиною мовчання пам’ять офіцера вшанував весь колектив Академії.

Дан Колісник закінчив навчальний заклад у 2010 році з дипломом з відзнакою та золотою медаллю за спеціальністю «Бойове застосування та управління діями підрозділів військової розвідки та спеціального призначення», після чого проходив службу у Силах спеціальних операцій Збройних Сил України.

Похований офіцер на кладовищі міста Червонограда Львівської області. У нього залишились дружина Анна та двоє синів-двійнят.

Указами Президента України № 660/2014 від 21.08.2014 року та № 892/2014 від 27.11.2014 року капітан Дан Колісник нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня та орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), відповідно.

За кілька днів до цього, відбувалося вшанування полеглого офіцера Олега Остапенка. Військові капелани помолились за упокій душі Олега. За сигналом сурмача хвилиною мовчання пам’ять офіцера вшанував весь колектив Академії.

Після завершення навчання у Національній академії Олег Остапенко проходив службу в районі проведення Антитерористичної операції у складі 30-ї окремої механізованої бригади на посадах командира інженерно-саперного взводу, інженерно-саперної роти. Воїн брав участь в евакуації пошкодженої техніки з переднього краю, встановлював модульні вогневі споруди на передньому краї. Серце офіцера припинило битись 5 років тому, 22 жовтня.

Указом Президента України № 9/2016 від 16.01.2016 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі старший лейтенант Олег Остапенко нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *