ОСТАННІ НОВИНИ

7-річній мешканці Дрогобича в горлі застряг дротик із солодкої фігурки з торта

Вероніка Рой

|

У Львівській обласній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» прооперували 7-річну дівчинку, котрій в горлі застряг дротик. Він був причіплений до солодкої фігурки до торта. Дитина з’їла цю фігурку разом з дротиком. Про це йдеться у повідомленні ОХМАДИТу в Facebook.

 

Як йдеться у повідомленні, у горлі мешканки Дрогобича застряг дротик, яким кондитери прикріпили фігурку кота з маршмелоу до торта. Дівчинка з’їла разом з дротиком. В результаті дротик довелося діставати ЛОРам.

Семирічна дівчинка з Дрогобича потрапила в ОХМАДИТ за скеруванням від районного ЛОРа. Завідувачу ЛОР-відділення Федору Юрочку передали рентген-знімки дитини. На ньому було видно, що у горлі дитини – стороннє тіло.

У понеділок вранці дівчинку прооперували.

«Наші анестезіологи виконали дитині наркоз за особливою методикою, який дозволяє оперувати без застосування ендотрахеальної трубки. У такий спосіб діставати сторонній предмет з горла набагато легше. Працювали ендоскопом. При дуже ретельному огляді ми побачили у тканині кореня язикового мигдалика дротик. Видно, мама пробувала його дістати, але її зусилля дали зворотній ефект – дротик зайшов ще глибше у тканини. Нам вдалося забрати його щипцями, обійшлися без розтинів тканин. Довжина його – приблизно 2 сантиметри», – розповів Федір Юрочко.

Наразі дівчинка відходить від наркозу. Вже сьогодні її випишуть з лікарні.

Нагадаємо, нещодавно у Львівській обласній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» ендоскопічно прооперували 3-річну дівчинку з Червонограда, яка проковтнула батарейку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОХМАТДИТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *