ОСТАННІ НОВИНИ

80-річну жінку, якій три дні тому прооперували серце без жодного розрізу, виписали з лікарні

Вероніка Рой

|

80-річну пацієнтку, якій у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова у суботу, 17 жовтня, прооперували серце пацієнтки без жодного розрізу, виписали з медзакладу. Про це йдеться на Facebook-сторінці лікарні швидкої допомоги.

 

Зазначимо, 80-річній мешканці Львівщини провели транскатетерну імплантацію аортального клапана. Іншими словами: цілий клапан до серця пацієнтки лікарі доправили без жодного розрізу – через прокол шкіри.

Без операції пацієнтка не прожила б і кількох місяців, але традиційного хірургічного втручання на відкритому серці не витримала б. Тож лікарі вирішили провести операцію, яка врятувала життя жінці.

«Наша пацієнтка пані Надія, якій ми цими вихідними вперше в нашій лікарні виконали транскатетерну імплантацію аортального клапана, уже сьогодні їде додому! Напередодні ми зробили з нею коротку прогулянку та обстежили її. І на третій день після втручання ми виписуємо в доброму самопочутті», – зазначають у лікарні.

Наша пацієнтка пані Надія після транскатеретної імплантації аортального клапана

Наша пацієнтка пані Надія, якій ми цими вихідними вперше в нашій лікарні виконали транскатетерну імплантацію аортального клапана, уже сьогодні їде додому🔥🔥! 👉Напередодні ми зробили з нею коротку прогулянку та обстежили її – і на третій день після втручання – виписуємо в доброму самопочутті✨!#Центрсерцяісудин #кардіохірургіяульвові

Posted by Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги on Tuesday, October 20, 2020

Детальніше про цю унікальну операцію можна прочитати за посиланням.

Відео: лікарня швидкої допомоги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *