ОСТАННІ НОВИНИ

За добу на Львівщині висадили понад 212 тисяч дерев

Соломія Головіна

|

У рамках масштабної акції із озеленення країни «1000 000 дерев за 24 години» 17 жовтня на Львівщині за добу висадили 212,4 тисяч дерев. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

 

Так, на 46 локаціях державних лісогосподарських підприємств загальною площею 46,7 га учасники акції висадили 212,4 тис. шт садивного матеріалу.

Загалом у рамках акції було висаджено 11 видів головних лісоутворюючих порід, зокрема хвойні: сосну звичайну, ялицю білу, ялину європейську, модрину європейську, дугласію, а також листяні: дуб звичайний та червоний, бук лісовий, клени гостролистий та -явір, липу дрібнолисту. Також для біорізноманіття висаджували саджанці  плодових дерев, а саме яблуню, грушу, черешню, вишню та абрикос.

Зазначається, що таким чином державні лісогосподарські підприємства на Львівщині долучилися до встановлення національного рекорду, і кожен бажаючий посадив своє дерево.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: обласне управління лісового господарства

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *