ОСТАННІ НОВИНИ

8 корисних звичок для здорового чоловіка

Соломія Головіна

|

Центр громадського здоров’я у Facebook підготував поради про те, як зберегти та укріпити здоров’я чоловікам.

 

«Сучасний ритм життя чоловіків, а саме щоденний графік, робочі навантаження, нестача відпочинку, стресові ситуації впливають на їх здоров’я і можуть спровокувати різноманітні недуги. Не секрет, що чоловіки часто відкладають візит до лікаря щодо свого здоров’я, віддаючи перевагу самостійному розв’язанню проблеми», – зазначають в ЦГЗ.

Зазначається, що 30% чоловіків відтягують візит до лікаря до того, коли відчувають себе хворими або потерпають від болю. А п’ята частина чоловіків у віці 55+ ніколи не проходили скринінг щодо свого здоров‘я.

Більшість хвороб серед дорослих чоловіків – захворювання серця, ненавмисні травми, хвороби суглобів, хронічні захворювання нижніх дихальних шляхів, статеві розлади.

Отож, ЦГЗ підготувала поради про корисні звички здорового чоловіка:

  • В здоровому тілі – здоровий дух» – принцип, якого потрібно намагатися дотримуватися по життю. Тобто, щоб поменше хворіти, потрібно займатися спортом, вести рухливий, активний спосіб життя. Кожен день має бути кроком до здорових звичок для здорового життя!
  • Не забувайте про сніданок. Сніданок є найважливішим прийомом їжі. Саме від його складу залежить запас енергії на цілий день і ваше самопочуття.
  • Здоровий чоловік повинен випивати не менше 2,5 літрів води на добу.
  • Регулярна сексуальна активність. Крім попередження застійних процесів, секс є своєрідним кардіотренуванням і сприяє поліпшенню настрою.
  • Дуже важливим є позитивний настрій. Щасливі і позитивно налаштовані люди мають краще здоров’я, ніж люди, які перебувають в депресії і пригніченому стані. Радійте кожен день маленьким речам та близьким людям, які завжди підтримають і вірять у вас!

«Не потрібно боятися профілактичних оглядів у лікаря. Рекомендовано усім регулярно проходити скринінг, зокрема чоловікам відвідувати фахівців, навіть якщо здорові.
Слідкуйте за станом свого здоров’я, адже легше запобігти хворобі, ніж боротися з тим, як вона прогресує!», – наголошують в ЦГЗ.

(Натисніть на зображення, щоб його збільшити)

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *