ОСТАННІ НОВИНИ

Жорсткого локдауну в Україні не буде, але карантин посилять, – глава МОЗ

Вероніка Рой

|

На засіданні уряду, яке відбудеться у вівторок 13 жовтня, МОЗ пропонуватиме низку суворіших обмежень у зонах епідемічної небезпеки, але про локдаун не йдеться. Про це в ефірі одного з українських телеканалів сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Укрінформ.

 

«На засіданні уряду ми будемо пропонувати більш жорсткі обмеження в нашій країні, але без будь-яких локдаунів, речей, які будуть зупиняти економіку. Бо ми розуміємо, що зараз це неможливо, другий локдаун неможливий у нашій країні», –  сказав Степанов.

За його словами серед пропозицій – зміни до адаптивного карантину: заборона масових заходів за участю понад 50 осіб у «зеленій» зоні, понад 30 – у «жовтій», 20 – у «помаранчевій» та цілковита заборона – в «червоній» зоні.

При цьому міністр зауважив, що такі обмеження як визначена кількість людей на певну площу – не працюють.

Зазначимо, ситуація з коронавірусом в Україні погіршується. Так, 9 жовтня ми повідомляли, що за останню добу діагноз «коронавірус» було підтверджено 5 804 особам –  це антирекорд кількості нових хворих за добу.

Своєю чергою міністр охорони здоров’я Максим Степанов також заявив про погіршення в Україні ситуації з коронавірусом. Він закликав дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, адже недотримання їх призведе до того, що ситуація з поширенням коронавірусу може швидко вийти з-під контролю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *