ОСТАННІ НОВИНИ

Заступника начальника виправної колонії у Львові виправдали від хабарництва

Соломія Головіна

|

Суд виправдав заступника начальника виправної колонії у Львові, якого раніше обвинувачували у отриманні неправомірної вигоди. Натомість кваліфікацію злочину змінили і визнали посадовця винним лише у зловживанні владою. Більше того, його звільнили від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням терміну давності. Прокуратура Львівщини готує апеляційну скаргу щодо такого вироку суду.

 

Встановлено, що обвинувачений, всупереч інтересам служби, у червні 2015 року вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 1000 доларів  за сприяння у вирішенні питання про заміну невідбутої частини покарання на більш м’яке для одного з засуджених.

У суді прокурором надано аргументацію щодо наявності у діях фігуранта складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та запропоновано обрати йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі  із позбавленням права займати певні посади на 3 роки, з конфіскацією майна.

Зазначається, що, на думку суду, кваліфікація за ч.3 ст.368 ККУ не відповідає вчиненому, відтак її було змінено на ч.2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом), а особу визнано винною та призначено покарання. Але на підставі ст. 49 КК України від відбування покарання звільнено у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

На цей час прокурором у кримінальному провадженні готується апеляційна скарга.

Ще у червні 2015 року Львівський портал повідомляв про те, що «на гарячому» впіймали одного з керівників Личаківської виправної колонії. Посадовець вимагав $1000 доларів США за пом’якшення покарання – переведення засудженого до колонії-поселення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *