ОСТАННІ НОВИНИ

50 тисяч ПЛР-тестів за добу. МОЗ до грудня планує збільшити потужності лабораторій

Соломія Головіна

|

В Україні до грудня планують збільшити потужності лабораторій до 50 тисяч ПЛР-тестувань на добу. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає пресслужба МОЗ.

 

«У квітні, коли я очолив міністерство, у нас була повністю зруйнована система лабораторій. Тоді робилося 200 тестів на добу. Зараз, якщо ми говоримо про ПЛР-тестування, то проводиться близько 30 тисяч на день. Тепер наша мета, яку ми ставимо щодо ПЛР-тестування, це досягти 50 тисяч на добу», – сказав Максим Степанов.

Окрім цього, очільник МОЗ зазначив, що також активно триває процес закупівлі обладнання та необхідних медичних матеріалів, потрібних для проведення тестувань.

«Ми постійно перенавчаємо працівників лабораторій та купуємо необхідне обладнання. Окрім того, нещодавно з’явився ще один різновид тестів – це тести на антиген, які тільки зараз почали з’являтися на ринку. Є навіть українські виробники. Все це ми будемо також використовувати. МОЗ чітко усвідомлює, які кроки робити, аби протистояти пандемії», – підсумував міністр.

Нагадаємо, станом на ранок 6 жовтня в Україні підтверджено 234 584 випадки коронавірусної інфекції. За останню добу виявили 4 348 нових хворих. Загалом  вже проведено 2 423 031 тестування методом ПЛР.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *