ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відбулась ротація канадської тренувальної місії UNIFIER

Ольга Денисяка

|

У Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного відбулась церемонія передачі повноважень новому командуванню канадської тренувальної місії UNIFIER. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Академії сухопутних військ.

 

Це вже 10-та за рахунком ротація канадської тренувальної місії UNIFIER. Командир 9-ої ротації UNIFIER підполковник Раян Стімпсон офіційно передав командування тренувальної місії своєму правонаступникові підполковнику Сарі Хір. До слова, це перша жінка- військовослужбовець, яка керуватиме канадським контингентом в рамках місії.

«Ми щиро вдячні підполковнику Раяну Стімпсону, всім військовослужбовцям попередньої ротації за підтримку і співпрацю. Бажаємо вам і вашій команді благополучного повернення додому, подальших успіхів у ратній справі, добробуту вашим сім’ям, процвітання вашій країні! І гостинно вітаю нову ротацію на чолі з підполковником Сарою Хір», – сказав генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Очільник військового вишу загалом, від імені українських військовослужбовців, подякував народу, уряду та Збройним силам Канади за продовження шляхетної справи допомоги Україні та її війську.

За дорученнями Міністра оборони України, Головнокомандувача ЗС України, Командувача Сухопутних військ Збройних Сил України він передав нагороди військовослужбовцям Канади, що завершують перебування на українській землі, а також вручив їм відзнаки начальника Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Нагадаємо, тренувальна місія ЗС Канади в Україні триває з 2015 року. Це вже 10-та ротація. Канадський військовий контингент виконує функції інструкторів і наставників у цілій низці навчальних центрів ЗС України. А в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки проводить безпосередній вишкіл наших воїнів з різних військових частин.

Традиційно канадський військовий контингент налічував близько 250 військовослужбовців, але через пандемію коронавірусу 9-та ротація складалася з трохи більше 100 осіб. Новоприбула ротація суттєво збільшена від попередньої, і налічує вже близько 200 канадських військовиків.

   

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *