ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські ватерполісти тріумфували на Кубку України

|

Ватерполісти львівського «Динамо» здобули максимальний результат у Кам’янському, де відбувалися вирішальні матчі Кубка України. Нашій команді вдалося виграти почесний трофей вдев’яте у своїй історії. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ВК «Динамо».

 

У фіналі турніру львів’яни здолали свого найголовнішого суперника останніх років – збірну Харківської області. Підсумковий рахунок зустрічі – 10:7.

Аби потрапити до фіналу, ватерполістам «Динамо» у Кам’янському довелося перемогти лише в одному матчі. Іншими словами, як чемпіон України, львівська команда стартувала одразу з півфінального матчу, в той час як усі інші команди, в тому числі і збірна Харківської області, була змушена перемагати ще на попередній стадії турніру.

 

У півфіналі змагань «динамівці» прогнозовано перемогли харківський ХПІ з рахунком 16:6. Все-таки клас однієї команди суттєво відрізнявся від іншої. Та й відверто сенсаційний результат у цьому матчі ніхто особливо не розглядав, оскільки склад львівського «Динамо» та й, зрештою, малюнок гри – це зовсім інший рівень у порівнянні з ХПІ. В іншому півфіналі збірна Харківської області не залишила жодних шансів ВК «Маріуполь» – 15:6.

Передбачити інтригу у безпосередньо фінальному матчі було особливо не складно, оскільки в останніх двох матчах чемпіонату України, які відбулися у Львові у басейні СКА, гравці обох команд її дарували вболівальникам. Щоправда, у цих поєдинках перемогу таки здобувала львівська команда (9:6 та 9:8).

Початок фінального матчу у Кубку України дуже добре склався для харків’ян, натомість для львів’ян зовсім не вдався, оскільки у другому періоді матчу поточний рахунок був 5:1 на користь збірної Харківської області. Якщо відверто, то такий результат психологічно міг надламати команду Олексія Шведова та Юрія Сидоровича.

Втім, львів’яни таки зуміли проявити сильний командних дух, характер і перевернути у матчі усе з ніг на голову. Роль лідерів команди у відповідальний момент гри на себе взяли Юрій Маметьєв та Костянтин Алєксєєв. Завдяки дублю кожного з цих гравців рахунок у третьому періоді гри став 6:6, а вивів «Динамо» вперед влучний кидок Ореста Джури. Після цього влучного кидка «стовпа» «Динамо» зрівняти рахунок харків’янам уже не вдавалося, натомість львів’яни з кожною можливістю намагалися розвинути свою перевагу.

Після завершення матчу не обійшлося без ватерпольних традицій – на радощах гравці «Динамо» скупали тренерів команди Олексія Шведова та Юрія Сидоровича.

«Вітаю усіх наших вболівальників з черговою важливою перемогою в історії нашого клубу. Хоч і Кубок України відбувався без глядачів, однак, впевнений, наша команда відчувала підтримку тих людей, які фінальний матч турніру переглядали у відеотрансляції. Фінал Кубка для нашої команди склався дуже і дуже непросто, ми поступалися на початку матчу з різницею у чотири голи, однак хлопці молодці, що зуміли проявити характер і таки схилили шальки терезів на свій бік. Було помітно, що наша команда виглядала краще фізично наприкінці фінального поєдинку. Наша наступна ціль – виграти Суперкубок України, який відбудеться 7 листопада», – повідомив  президент ВК «Динамо» Олександр Свіщов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *