ОСТАННІ НОВИНИ

Чи дивуватиме Львівський органний зал у жовтні: програма

Ольга Денисяка

|

Світові прем’єри, визнані класичні шедеври та презентація додатка з українською класичною музикою у супроводі симфонічного оркестру – загалом 30 концертів чекає слухачів органного залу у жовтні. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Не один, а одразу 2 концерти одночасно. 10 жовтня о 19:00 у креативному просторі Lem Station прозвучить аргентинське nuevo tango Астора П’яццоли, а водночас на сцені органного залу оживуть Казки арабської ночі. Поринути у світ танго пропонують дует Богдана Андрійчука (акордеон) та Івана Остаповича (фортепіано), а відчути велич єгипетських пірамід та торкнутись чарівної лампи Аладдіна допоможе Світлана Позднишева (фортепіано).

15 жовтня Львівський органний зал, музична агенція Collegium та Галицьке музичне товариство представлять перший у світі додаток з українською класичною музикою. Під час презентації відбудеться світова прем’єра симфонії № 1 першої української жінки-композиторки Стефанії Туркевич та прозвучить концерт для арфи з оркестром Геннадія Ляшенка у виконанні симфонічного оркестру Ukrainian Festival Orchestra.

Одразу три яскраві та унікальні події за одні вихідні присвячуються усім поціновувачам вокальної, органної та камерної музики. 16 жовтня – найкращі камерні твори Людвіга ван Бетовена та Йоганеса Брамса у виконанні королівського тріо (кларнет, фортепіано, віолончель), 17 жовтня – органна музика майстрів бароко від віртуозної Валерії Балаховської, 18 жовтня — сопрано, якій аплодують Метрополітен-опера, Паризька та Баварська опери — Ольга Кульчинська у Львові.

23 жовтня у рамках вже традиційного щорічного концерту-фестивалю «Акордеонна осінь» гурт Resonance trio презентує програму Energy of hearts. Колектив, що змінює уявлення про традиційне акордеонне мистецтво, зарядить енергією, яка точно зрезонує у ваших серцях.

Невід’ємною частиною осіннього репертуару складуть вже звичні органні концерти Надії Величко та Олени Мацелюх: Музика Баха (11 жовтня), Ваґнер. Сутінки Богів (11 жовтня), Пори року Вівальді (7, 22 жовтня).

Останні дні місяці принесуть вишукані твори Генделя та Баха у виконанні Народного артиста України Володимира Кошуби 25 жовтня, а також Третій фестиваль української класичної музики, присвячений львівському композитору — ЛюдкевичFEST. 26 жовтня його відкриває добірка найкращих квартетів ХХ століття, від сучасника Козаренка до раннього Скорика і модерніста Лятошинського. Продовжить марафон української класики «Година музики Лятошинського» у фортепіанному речиталі Олександра Козаренка 27 жовтня, Фортепіанне тріо 28 жовтня та вокальна музика Колесси 29 жовтня. Завершиться фестиваль лекцією-концертом (30 жовтня), де прозвучить концерт для скрипки Станіслава Людкевича. Про історію, особливості композиції, стилю та музичних засобів розповідатиме Іван Остапович (фортепіано), солюватиме віртуозний скрипаль Адріан Боднар.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *