ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ кажуть, що в Україні не було першої хвилі коронавірусу

Соломія Головіна

|

У Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що першої хвилі пандемії коронавірусу в країні не було. Влада намагалась запобігти поширенню і піковому зростанню кількості хворих і це вдалось. Про це головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив в ефірі Українського радіо, передає РБК-Україна.

 

Ляшко навів як приклад Францію, Іспанію, Німеччину і Велику Британію, де чітко простежуються перша хвиля пандемії в березні-квітні (фіксували по 8-9 тисяч випадків за добу) і друга хвиля у вересні-жовтні (фіксують 12-13 тисяч нових випадків).

«У нас не було хвилі, а поступове зростання, з яким ми з системою охорони здоров’я справляємося. Тому першої хвилі як такої у нас не було», – сказав він.

Він вважає, що хвиля коронавірусу – це коли є пікова завантаження до 10 тисяч, потім падає кількість до поодиноких випадків, і потім знову виходить на десятки тисяч на день.

Як повідомляв Львівський портал, наприкінці вересня президент Володимир Зеленський заявляв, що в Україні почалася друга хвиля COVID-19.

Додамо, що станом на ранок 1 жовтня в Україні лабораторно підтверджено 213 028 випадків коронавірусної інфекції. За останню добу виявили 4 069 нових хворих.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *