ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарська недбалість коштувала життя мешканці Яворівщини: хірургу повідомили про підозру

Соломія Головіна

|

На Яворівщині слідчі повідомили колишньому лікарю про підозру у неналежному виконанні професійних обов’язків, які призвели до смерті пацієнтки. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Лікарю-хірургу хірургічного відділення однієї з лікарень у Яворівському районі, внаслідок неналежного виконання професійних обов’язків якого померла хвора, загрожує покарання – до двох років позбавлення волі.

Зазначається, що у березні 2016 року в один із медичних закладів району по допомогу звернулась 63-річна місцева мешканка. Хвору оглянув черговий лікар-хірург хірургічного відділення лікарні та встановив їй діагноз. Однак, замість того щоб виконати невідкладне хірургічне втручання, медик скерував пацієнтку в іншу лікарню у Львів, але не санітарним автомобілем та без супроводу медичних працівників. Дорогою жінка померла.

Слідчі повідомили хірургу про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) ККУ. Досудове розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *