ОСТАННІ НОВИНИ

Через незаконне отримання субсидій троє львів'ян можуть влетіти у штраф до 68 тисяч

Соломія Головіна

|

У Львові судитимуть трьох жителів міста, які незаконно отримували житлові субсидії. Тепер їм загрожує штраф від 17 до 68 тисяч гривень.  Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Як встановили правоохоронці, у 2018 та 2019 роках троє мешканців Шевченківського району міста Львова – двоє жінок віком 49 та 67 років, а також 70-річний чоловік, звернулись до Шевченківського відділу соціального захисту управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради із заявами про призначення їм державної соціальної допомоги – житлової субсидії.

Субсидії їм були нараховані та виплачені, проте, як в подальшому встановили правоохоронці, у документах, які мешканці подавали для отримання допомоги, були вказані неправдиві відомості, зокрема, про отриману спадщину, доходи членів сім’ї та інші. У такий спосіб вони незаконно отримали грошові кошти.

Зловмисникам було повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) ККУ. Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *