ОСТАННІ НОВИНИ

ВООЗ оголосила про створення нових ефективних експрес-тестів

Ольга Денисяка

|

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про створення нового ефективного експрес-тесту, який може визначити наявність COVID-19. Про це повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус, передає УП.

 

Тест нового типу зможе виявляти коронавірусну інфекцію протягом 15-30 хвилин. А його вартість наразі оцінюють у 5 доларів за один екземпляр.

За даними ВООЗ, протягом шести місцяв буде закуплено 120 млн нових експрес-тестів, які будуть доступними для країн з низьким і середнім рівнем доходів.  

«Це дозволить розширити тестування, особливо у важкодоступних районах, де немає лабораторій або достатньо підготовлених медичних працівників для проведення тестів полімеразної ланцюгової реакції», – зауважив очільик ВООЗ.

Нагадаємо, у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *