ОСТАННІ НОВИНИ

У Карпатах температура впала до 0°С

Андрій Котенський

|

Сьогодні вранці на горі Піп Іван температура повітря опустилася до 0°С. Про це повідомили у Чорногірському гірському пошуково-рятувальному пості, передає кореспондент Львівського порталу.

 

На горі сьогодні хмарно, пішов дощ з мокрим снігом, видимість обмежена до 100м. Вітер південно-західний 10-12м/с.

Також рятувальники нагадують, що приміщення астрономо-метеорологічної обсерваторії, яка знаходиться на вершині, частково обладнано для можливості перечекати ускладнені метеорологічні умови.

 

Приміщення не є туристичним притулком, а укриттям на випадок різного роду ситуацій, що можуть виникнути під час сходжень на гору. Вказане приміщення не опалюється і складається з двох кімнат.

В першій кімнаті по периметру стін встановлено лави  та стіл. В другій кімнаті обладнано двоярусні дерев’яні нари на 6 осіб.

Піп Іван – одна з найвищих вершин Українських Карпат, з висотою 2028 м. Розташована на південно-східному кінці головного хребта масиву Чорногора, на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *