ОСТАННІ НОВИНИ

«Не дадуть перетворити Чорне та Азовське моря на озера РФ». Американські бомбардувальники пролетіли біля Криму

Соломія Головіна

|

У повітряному просторі України 14 вересня в супроводі винищувачів Повітряних Сил Збройних Сил України пролетіли три стратегічні бомбардувальники ВПС США В-52Н. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міноборони.

 

БомбардувальникиВ-52 під прикриттям українських винищувачів взяли курс в акваторію Чорного моря для спільних дій з країнами-партнерами у сфері колективної безпеки.

Як поінформували у Міноборони, такі патрулювання матимуть регулярний характер, адже місії В-52 в небі України є частиною давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі Ферфорд Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії.

Наголошується, що «екіпажі B-52 забезпечують можливості колективної оборони для США, союзників по НАТО і партнерів, а також стратегічні та оперативні можливості для стримування Росії».

«Стратегічні партнери України в черговий раз натякають російському керівництву, що не залишать Україну наодинці та не дадуть перетворити Чорне та Азовське моря у внутрішні озера РФ», – зауважили у Командуванні Повітряних Сил ЗС України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *