ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зросте вартість проїзду у приміських та міжміських маршрутках

Вероніка Рой

|

Перевізники Львівщини переглядають вартість проїзду на автобусних маршрутах приміського та міжміського сполучення. Про це інформує пресслужба Асоціації перевізників Львівщини.

 

Можливе зростання вартості проїзду у маршрутках Львівщини пов’язують з карантинними обмеженнями, які «вкрай негативно відбиваються на роботі громадського транспорту».

«Постійні зміни зон карантинних обмежень суттєво лихоманять громадський транспорт, що відтак впливає на прийняття непопулярних рішень перевізниками, а саме: автотранспортні підприємства переглядають вартість проїзду на автобусних маршрутах приміського та міжміського сполучення», – йдеться у повідомленні Асоціації перевізників Львівщини.

Перевізники зазначають, що вартість пального на ринку постійно зростає і зараз досягла максимальних розмірів за останній рік. Також серед причин росту вартості проїзду – збільшення до 5 тисяч мінімальної заробітної плати, яке, як йдеться у повідомленні Асоціації перевізників Львівщини, суттєво вплинуло на розмір податкового навантаження автотранспортних підприємств в умовах зниження прибутків через карантинні обмеження. Крім цього серед причини – обмеження кількості пасажирів, які одночасно можуть перебувати в салоні автобуса.

У зв’язку з цим мешканцям Львівщини варто очікувати наступних змін:

  • мінімальна вартість проїзду (тариф у першій зоні до 6 км) зросте до 10 гривень;
  • тариф на наступні зони зросте залежно від внутрішніх затрат кожного підприємства. Зокрема, на 5-10% від існуючого тарифу станом 1 серпня 2020 року.

Як повідомив у коментарі Львівському порталу голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, процес підняття тарифів у приміських та міжміських маршрутках Львівщини розпочався ще з 10 вересня. До 20 вересня планується, що усі підприємства працюватимуть за новим тарифом.

«Сьогодні, наприклад, підняли тарифи Сокальське та Самбірське АТП. Також є і ті підприємства, які на сьогодні поки тарифів не підняли. Про зростання вартості проїзду ми попередили Львівську ОДА. Зараз підприємства напрацьовують підготовчу базу, рахують свою економіку, щоб дати обгрунтування. Я думаю, що до 20 вересня всі підприємства вже працюватимуть за новим тарифом», – зазначив Іван Велійка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *