ОСТАННІ НОВИНИ

Як майбутні офіцери-танкісти вчилися долати водні перешкоди

Вероніка Рой

|

У комплексі водолазної підготовки Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ проходили навчання 20 майбутніх офіцерів-танкістів. Зокрема, військові занурювалися на триметрову глибину в ізоляційних протигазах у військовому однострої, аби у майбутньому можна було б подолати непередбачувані чи навіть надзвичайні ситуації. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Академії сухопутних військ.

 

Як розповів начальник кафедри водіння бойових машин та автомобілів Національної академії сухопутних військ полковник Руслан Кузьменко, окрім того, що ізоляційний протигаз може використовуватися для захисту органів дихання, очей, обличчя від будь-якої шкідливої суміші незалежно від концентрації на суші й у воді, він насамперед призначений для виходу із затоплених об’єктів.

«Для чого це потрібно танкістам? Під час подолання чи форсування водних перешкод можливі будь-які непередбачувані чи навіть надзвичайні ситуації. Зокрема бойова машина може заглухнути. Тоді виникне ситуація, коли треба буде здійснити евакуацію екіпажу танка з-під води. І саме за такої екстремальної ситуації майбутні офіцери повинні вміти діяти правильно та без вагань, зберегти життя собі й своїм підлеглим. Тому це дуже важливе питання в службовій діяльності майбутніх командирів танкових підрозділів», – зауважив полковник Руслан Кузьменко.

Це заняття проводили для курсантів 4-го курсу. Після оголошення теми і мети заняття на всіх чекав медичний огляд.

Після виконання всіх настанов керівника заняття, викладача кафедри водіння бойових машин та автомобілів Національної академії Юрія Довгопола курсанти попрактикувалися у застосуванні ізоляційного протигаза на суші. А згодом попрямували до води. Першим занурився і показав приклад, як треба виконувати завдання у воді, сам начальник кафедри водіння бойових машин та автомобілів полковник Руслан Кузьменко. За його прикладом пішли курсанти.

«Це неважко, але трохи страшно. Температура повітря з ранку була + 9° С, а води всі 20° С. Дискомфорту від занурювання не відчуваєш. От тільки, коли заходиш у воду по груди, то починає наче дух перехоплювати, наче кисню не вистачає. Але потім все минається і припиняєш хвилюватися. Не має нічого страшного. Спробував би ще раз!», – зауважив молодший сержант Валерій Пінєга.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *