ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині подешевшали фрукти та овочі

Вероніка Рой

|

На Львівщині у серпні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 1,6%. Найбільше подешевшали овочі та фрукти, натомість подорожчали крупи та птиця. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управління статистики Львівщини.

 

Овочі подешевшали на 14,1%, а фрукти – на 10,3%. Також на 2,3-0,3% знизилися ціни на пшоно, мед, крупи гречані, кулінарні вироби з м’яса, молоко, сирокопчені ковбаси, цукор, кондитерські вироби з цукру, каву розчинну.

Водночас на 2,9-1,2% подорожчали крупи манні, птиця (тушки курячі), жива, охолоджена риба, яйця, рис, здобні вироби, сухе печиво, хліб пшеничний з борошна першого ґатунку, чай.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 0,6%, у тому числі на тютюнові вироби – на 1,1%, алкогольні напої – на 0,2%. Зростання цін у житлово-комунальній сфері на 8,6% відбулося за рахунок збільшення тарифів на газ природний на 36,6%. Вартість інших комунальних послуг не змінилася.

Одяг і взуття подешевшали на 1,2%. Ціни на мобільні телефони знизилися на 1,8%, на товари для підтримки чистоти – на 1,1%, на побутову техніку – на 0,3%. Вартість послуг пансіонатів зменшилася на 0,6%. Водночас на 5,6% подорожчали ювелірні вироби з золота.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *