ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині спалахнули торфяні пожежі

Ольга Денисяка

|

8 вересня у Радехівському та Золочівському районах Львівщині спалахнули торфяні пожежі. Про це Львівському порталу повідомили у головному управлінні ДСНС Львівщини.

 

Так, 8 вересня о 09:13 год. рятувальникам повідомили про пожежу в селі Тетевчиці Радехівського району.

Вогонь знищив торф площею 250 кв. м. О 11:50 пожежу локалізовано та о 13:47 повністю ліквідовано.

Цього ж дня о 10:02 год. виникла така ж пожежа у селі Трудовач Золочівського району.

«Вогнем знищено торф окремими осередками на площі 200 кв.м. О 13:16 пожежу локалізовано та о 13:37 повністю ліквідовано», – зазначають рятувальники.

Рятувальники просять дотримуватися правил пожежної безпеки, перебуваючи поблизу торфовищ.

Торф’яні пожежі відрізняються від решти пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. У зв’язку з цим, для їх ліквідації потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін.

Складність гасіння таких пожеж полягає у тому, що горіння проникає у більш глибокі шари торфу. При підземних пожежах, вогню на поверхні ґрунту немає, лише інколи він пробивається з-під землі, але скоро зникає. Але разом з тим, виділяється дим, який стелиться по поверхні.

На такі пожежі не впливають ні вітер, ні добові зміни погоди, а горіння може тягнутися місяцями. Під загрозою опиняються не лише компоненти екосистеми, а й домівки людей, які межують із торф’яними полями. Запобігти торф’яним пожежам завжди легше, ніж їх загасити.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *