ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові нарахували понад 200 безпритульних собак

Ольга Денисяка

|

За цьогорічним підрахунком, який проводили 27−29 серпня, у Львові є 207 безпритульних собак. Зазначимо, що лише в порівнянні з 2018 роком цей показник знизився вдвічі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Підрахунок проводили працівники ЛКП «Лев», представники ініціативи Animal-ID.info, зооактивісти, волонтери, небайдужі львів’яни та опікуни за спеціальною міжнародною методикою. Відтак у місті нарахували 207 безпритульних тварин. Такий показник дає змогу стверджувати, що Львів обрав ефективну модель вирішення проблеми з безпритульними тваринами. Адже лише в порівнянні з 2018 роком цей показник знизився вдвічі!

У Львові для того, щоб запобігти збільшенню кількості безпритульних собак на вулицях міста, запровадили обов’язкове чіпування. Цю процедуру роблять господарським собакам. Це є найнадійнішим методом знайти власника собаки, якщо тварина загубилась. За словами засновника міжнародної платформи ідентифікації тварин Animal-id.info UA Віктора Копача, з 2017 року у Львові вдалося прочіпувати майже 10 тисяч тварин.

«На сьогодні у Львові є 30 ветеринарних клінік, через які можна здійснити реєстрацію ідентифікацію тварини. З 2017 року у Львові спільно з ЛКП «Лев» і спільно з 30-ма клініками проводиться чіпування тварин. Також наша організація надає безплатно чіпи місту та клінікам. На сьогодні вже прочіповано майже 10 тисяч тварин», – розповів він.

Окрім цього, у Львові діє і просвітницька програма, яка має на меті змінити ставлення до тварин серед дітей та дорослого населення.

«Все почалось наприкінці 2015 року, коли ми з попереднім очільником ЛКП «Лев» проговорювали питання звідки беруться безпритульні тварини, і як з цим працювати. Нам потрібно було просвітництво, особливо серед юних львів’ян. Я тоді познайомилась із методистом навчально-методичного центру міста Львова, запропонувала спільно розробити спеціальний просвітницький курс для школярів. У 2016 ми розробили спеціальні уроки: 4 з них проходили в класі та один – виїзний, безпосередньо в ЛКП «Лев». На заняттях якраз концентруємо увагу школярів на те, звідки беруться безпритульні тварини, як відповідально утримувати тварину», – розповіла керівниця з корпоративних комунікацій компанії Kormotech Катерина Ковалюк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *