ОСТАННІ НОВИНИ

Україна відзначає День пам’яті захисників. Програма заходів у Львові

Наталя Дуляба

|

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Про це повідомляє Львівський портал.

 

День захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави на всеукраїнському рівні відзначають вдруге. Так, у 2019 році відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.

Датою вшанування пам’яті захисників України обрали 29 серпня, оскільки саме цього дня у 2014 році в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

У День пам’яті захисників України приспускають Державний Прапор України на спорудах органів влади, державних підприємств, установ та організацій.

О 10:00 год. оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання для вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. На час хвилини мовчання буде зупинена роботу в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях (крім тих, де встановлений безперервний режим роботи), рух громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів.

Також о 10:00 год. будуть перервані трансляції радіо- і телепередач. Загалом у День пам’яті захисників України обмежили трансляції розважальних програм радіо і телебачення.

Символ пам’яті загиблих захисників України

Офіційним символом Дня пам’яті загиблих захисників України є жовтогарячий соняшник. Він є уособленням скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами.

Як відомо, саме зараз поспівають соняхи, однак збирати їх у серпні 2014 року було складно, адже в цих соняшниках, зокрема, тривали бої й залишалися загиблі українські захисники.

Програма заходів у Львові

Заходи із вшанування пам’яті захисників України у Львові триватимуть протягом усієї суботи, 29 серпня. О 09:30 год. відбудеться покладання квітів до могил Героїв на Личаківському кладовищі на полях почесних поховань №67 та №76.

О 10:00 год. Львів долучається до всеукраїнської хвилини мовчання. О 12:00 год. у храмах Львова пройдуть поминальні панахиди.

О 15:00 год. усіх небайдужих кличуть до Меморіалу Героїв Небесної Сотні, де урочисто піднімуть Державний Прапор України. У церемонії участь візьмуть почесна варта Академії сухопутних військ, оркестр та салютна група. Після цього усіх захисників, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність, пом’януть молитвою.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *