ОСТАННІ НОВИНИ

Застрелив товариша, а потім погрожував ножем поліції: судитимуть 42-річного мешканця Львівщини

Вероніка Рой

|

На Львівщині судитимуть 42-річного мешканця Миколаївського району, який застрелив товариша, а потім погрожував ножем працівникам поліції. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

 

Інцидент  стався цьогоріч 11 травня на вул. Б. Хмельницького, що у с. Повергів Миколаївського району Львівщини. Того дня 42-річний зловмисник напідпитку прийшов до будинку свого товариша та за допомогою саморобного металевого пристрою із бойовим набоєм вистрілив у голову 60-річного чоловіка. Також він намагався убити сестру постраждалого, яка стала випадковим свідком. Однак жінка вирвалась із рук лиходія та утекла.

Після чого, підозрюваний погрожував ножем працівникам поліції, які переслідували його за «гарячими» слідами та врешті змогли затримати.

Такі дії фігуранта кваліфіковано за ч.1 ст.115 (умисне вбивство), ч.3 ст.15 – п. 9 ч. 2 ст. 115 (незакінчений замах на вбивство з метою приховання іншого злочину), ч.1 ст.263 (носіння, зберігання бойових припасів та вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу), ч.2 ст.263 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу), ч.1 ст.345 КК України (погроза вбивством працівникові правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків).

Наразі досудове розслідування, яке здійснювалось слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокурорів Миколаївського відділу Золочівської місцевої прокуратури, завершено.

Обвинувальний акт прокурори скерували до суду 21 серпня цього року. У разі доведення вини імовірному убивці загрожуватиме до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *