ОСТАННІ НОВИНИ

Ткаченко пояснив, чому під час святкування Дня Незалежності пролунали пісні російською мовою

Вероніка Рой

|

Міністр культури Олександр Ткаченко пояснив виконання під час урочистих заходів до Дня Незалежності фрагментів пісень російською мовою тим, що країна має пишатися всіма, хто визнає себе українцем, незважаючи на мову.

 

«Ми маємо пишатися всім тим, що народила українська земля і всіма тими, хто визнає себе українцями. І я вважаю, що незважаючи на те, що ми різні, ми можемо говорити у тому числі і різними мовами, це наше надбання, наша сила. Сила в тому, що ми різні і чуємо і поважаємо одне одного», – сказав Ткаченко у коментарі Суспільному.

Цього року постановником заходів виступила режисерка та кліпмейкерка Катя Царик. Усього у офіційному заході взяли участь 1250 людей, режисерсько-постановочна група склала 364 людини.

Як розповів керівник режисерської групи стосовно підготовки урочистостей Андрій Саржевський, подію до 24 серпня готували 4 місяці.

«Тільки два місяці проходила режисерсько-сценарна робота, що стосується наповнення цього проекту. А наступні два місця це вже виключно робота з уявою. Робота із документами, робота із паперами, робота над документацією.. Протягом останніх 4 днів з шостої вечора до другої години ночі проходили репетиційні години кожного співака окремо, кожного номеру, параду, маршу, ходи», – зазначив він.

Урочиста частина святкування Дня Незалежності 24 серпня закінчилася виступом низки українських співаків, які виконали фрагменти пісень українською, російською, англійською та кримськотатарською мовами.

Як відомо, 24 серпня Україна відзначала 29-ту річницю Незалежності. Умежах святкування у Києві відбувся концерт «Пісенна історія сучасної України» . Після нього представники гуртів «Бумбокс» та «Океан Ельзи» заявили, що не давали дозвіл на використання своїх пісень на концерті «Пісенна історія сучасної України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *