ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили хакерів, що крали персональні дані за допомогою вірусів

Вероніка Рой

|

На Львівщині Служба безпеки України викрила незаконну діяльність групи осіб, що здійснювали DDos-атаки на інформаційні ресурси. Таким чином зловмисники викрадали персональні дані за допомогою вірусів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБУ у Львівській області.

 

Хакери розробляли та використовували шкідливе програмне забезпечення для ураження комп’ютерів громадян для отримання персональних даних. Зловмисники у месенджері «Телеграм» через закриті онлайн-канали систематично розміщували інформацію, яку викрадали у користувачів мережі Інтернет під час несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів та мобільних пристроїв.

Під час проведення слідчих дій за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці виявили і вилучили комп’ютерну техніку та зразки шкідливого програмного забезпечення.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) та ч. 2 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України кільком фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Тривають слідчі дії.

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *