ОСТАННІ НОВИНИ

В Академії сухопутних військ триває вступ на інноваційні курси лідерства

Ольга Денисяка

|

Понад 100 кандидатів на вступ на інноваційні Курси лідерства офіцерського складу тактичного рівня зареєструвались цьогоріч у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Цими днями вони складають вступні випробування, зокрема з фізичної підготовки, проходять психологічне тестування та медичну комісію. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Академії сухопутних військ

 

Більшість абітурієнтів – це військовослужбовці за контрактом. Втім, є серед них й цивільна молодь, а також військовослужбовці строкової служби. Примітно, що все більшої популярності навчання у військових вишах, зокрема і за цією формою підготовки, набирає й серед представниць жіночої статі. Тож, і цьогоріч значною частиною вступників є саме жінки.

Всього на Курси лідерства до Національної академії сухопутних військ цьогоріч набирають понад півсотні слухачів. Ті, хто успішно складе вступні випробування та буде зарахований на навчання згідно з рейтингом, навчатимуться за трьома різними напрямками. Після року вишколу у стінах видового військового вишу вони отримають первинне офіцерське звання «молодший лейтенант» та зможуть очолити підрозділи механізованих й танкових військ, а також підрозділи наземної артилерії.

Довідково:

Пілотний проєкт «Курси лідерства офіцерського складу тактичного рівня» вперше було започатковано у Національній академії сухопутних військ 2018 року з ініціативи керівництва навчального закладу та за підтримки Міністерства оборони України.

Проєкт передбачає інтенсивну підготовку громадян України віком до 30 років, які мають вищу освіту не нижче освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр», лише за один рік. Спочатку його було апробовано під час підготовки декількох десятків слухачів, які здобували фах командирів механізованих та артилерійських підрозділів. Після успішного завершення пілотного проєкту ця система підготовки була запроваджена також і в інших військових навчальних закладах нашої країни, а в самій Національній академії сухопутних військ було збільшено кількість напрямів та обсяг підготовки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *