На Львівщині відбудеться чемпіонат України з автоперегонів  

Ольга Денисяка

|

Упродовж 4-6 вересня у Дрогобицькому районі відбудуться п’ятий та шостий етапи чемпіонату України з гірських перегонів 2020 «Гран Прі Трускавця». Опісля, 11-13 вересня  Львівщина прийматиме третій етап чемпіонату України з автоперегонів «XVIIІ Ралі Галіція». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Гірські перегони – це автомобільні змагання, які складаються з декількох підйомів дорогою загального користування з великим перепадом висот, спеціально перекритою для іншого транспорту. Традиційні змагання з гірських перегонів відбуваються на перевалі Борислав – Східниця з 1997 року. Довжина траси «Гран Прі Трускавця» близько 3 км, перепад висот – від 50 до 200 м. У змаганні візьмуть участь 25 автомобілів з 9 областей України.

Заїзди третього етапу чемпіонату України з автоперегонів «XVIIІ Ралі Галіція» триватимуть 2 дні, загальна довжина маршруту близько 300  кілометрів, з них 130 км спецділянок з гравійним покриттям за маршрутом:  Борислав – Східниця – Новий Кропивник – Ластівка – Ісаї – Жданівка – Старий Кропивник, а також презентаційний заїзд вулицями Борислава. У змаганнях очікується участь близько 25 екіпажів (50 осіб) з України. Змагання проводяться відповідно до вимог Міжнародної Автомобільної Федерації (FIA) згідно з регламентом, який затверджується Автомобільна Федерація України.

У Львівській ОДА наголосили, що автоперегони відбудуться лише за умови незмінної епідситуації у області, якщо ж ситуація із поширенням коронавірусу у регіоні погіршиться – змагання перенесуть.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *