ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відкривають для екскурсій Тартаківський палац

Андрій Котенський

|

Незвичні екскурсії пам’яткою 19-го століття, костюмовані дійства у стилі того часу, фотозони, розваги для дітей і фортепіанний джазовий концерт – усе це чекає на відвідувачів Тартаківського палацу, де 15 серпня благодійний фонд «Спадщина.UA» урочисто відкриває туристичний сезон, передає кореспондент Львівського порталу.

Програма відкриття передбачає цікаві екскурсії, частування, розваги для дітей та фортепіанний міні-концерт відомого львівського джазового піаніста Макса Лана.

Музикант обіцяє виконати «Прості п’єси для фортепіано» з власного альбому та композиції з нового проекту Lan4, який він нещодавно заснував з одним із кращих бас-гітаристів України Андрієм Арнаутовим.

«Щовихідних впродовж цілого місяця у нас, в Тартакові Сокальського району, триватимуть дводенні тури, костюмовані дійства, фотосесії, концерти та багато іншого. Кожної суботи та неділі кожен охочий зможе повернутись в епоху вишуканих вбрань, елегантних інтер’єрів та нашої багатої історії», – розповідає голова БФ «Спадщина.UA» .Ганна Гаврилів.

Кульмінацією вечора-відкриття стане перше увімкнення освітлення Тартаківського палацу, яке вдалося реалізувати та змонтувати цьогоріч. А для тих, хто не поспішає додому заплановано нічний перегляд фільму під відкритим небом!

Не менш захопливим буде і другий день свята. Спеціально до відкриття сезону у Тартакові оновили експозицію кімнати Урбанських. Усе в стилі епохи 19-го століття. Впродовж другого дня, 16 серпня, на території палацу діятиме ярмарок, на якому свої вироби ручної роботи представлять талановиті майстрині. Це картини, ляльки-мотанки, намиста та забавки.

«Спадщина.UA» заопікувалася Тартаківським палацом у лютому 2019-го під час написання гранту для Українського культурного фонду. Справжній поштовх і віру у відродження пам’ятки дала резиденція «Тартаків і Тартак», у якій участь взяв фронтмен гурту Сашко Положинський. Наразі  «Спадщина.UA» працює над тим, щоб взяти об’єкт в концесію, щоб відновити поруйновану будівлю, яка опинилася без даху.

Як відомо палац у Тартакові спорудили у 1898 році для представника відомої польської шляхетської родини Збіґнєва Лянцкоронського, на місці залишків замку Потоцьких.

Палац зведений у стилі французького необароко за проектом львівського архітектора Вінцент Равський (молодший). Сама будівля розташована у великому парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва XVIII століття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *