ОСТАННІ НОВИНИ

Як у Львові відсвяткували день народження «Запорожця»

Соломія Головіна

|

У Львові відсвяткували день народження «Запорожця». Так, першій українській малолітражці ЗАЗ-965 цьогоріч виповнюється 60 років. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

У народі це, без сумніву, легендарне авто через його зовнішній вигляд звикли називати «Горбатим Запорожцем». На жаль, через карантинні обмеження було скасовано цьогорічний Міжнародний зліт власників цієї моделі авто у Запоріжжі на Хортиці. Тож Львів став чи не єдиним містом України, яке відзначило це свято.

 

В Україні у багатьох містах і в столиці існують клуби фанів «Запорожця», проте у Львові до цієї моделі особливе ставлення. Перший український клуб (авто-фан-клуб «ЗАЗ-Козак») заснований у місті Лева ще у 1983 році, а перші відновлені змагання на історичній трасі «Львівський трикутник» у 1999 році відбулися саме на «Горбатих Запорожцях». У 1999 році вокальна формація «Піккардійська терція» у Львові вперше виконала Гімн «Запорожцю». Не дивно, що на цьогорічне свято розрізати ювілейний торт та заспівати цей гімн разом прийшли самі «піккардійці».

Акцію у стилі ретро організували львівські власники української автолегенди. Після розрізання великого святкового торту та традиційного келеху шампанського відбувся міні-конкурс елеганції – огляд автомобілів та екіпажів, одягнених у наряди періоду випуску їх авто.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *