ОСТАННІ НОВИНИ

У лікарні швидкої допомоги облаштують вертолітний майданчик

Наталя Дуляба

|

У лікарні швидкої медичної допомоги, що у Львові на вул. Миколайчука, планують облаштувати вертолітний майданчик, щоб оперативно транспортувати хворих. Про це сьогодні, 31 липня, під час засіданням виконавчого комітет Львівської міськради повідомив мер Андрій Садовий, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Лікарня швидкої допомоги вже отримала погодження (від Державіаційної служби, – ред.) на облаштування вертолітного майданчика. Думаю, будемо просити державу, щоб один гелікоптер базувався у нас у Львові, щоб хворих можна було доставляти із різних районів оперативно в лікарню», – сказав Андрій Садовий.

Як пише Zaxid.net, зараз розробляється проєкт майданчика. За попередніми розрахунками, його облаштування обійдеться у 5 млн грн. Реалізувати цю ідею в лікарні швидкої допомоги хочуть ще цього року.

Вертольотом до медзакладу хочуть доставляти пацієнтів, яким терміново потрібна допомога. Йдеться про політравми, інфаркти, інсульти, кровотечі тощо.

Як писав Львівський портал, про вертолітній майдачник вже давно мріють медики військового госпіталю, що на вул. Личаківській. Про будівництво нового хірургічного корпусу із вертолітним майданчиком тут говорили ще кілька років тому, проте через брак коштів проєкт так і не реалізували. Станом на 2018 рік на це потрібно було майже 200 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *