ОСТАННІ НОВИНИ

Полювання за наркотиками: у мешканців Львівщини вилучили більше 50 тисяч рослин маку і коноплі

Наталя Дуляба

|

За два місяці правоохоронці 119 разів виявляли незаконні посіви маку і коноплі на території Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівської області.

 

Із кінця травня на території області триває операція «Мак-2020», у межах якої правоохоронці проводять рейди, аби виявити незаконні посіви снодійного маку та коноплі.

За два місяці поліцейські натрапили на 119 таких наркоплантацій. Загалом наразі «урожай» сягнув 50 000 рослин маку і майже 550 рослин конопель.

Чергову плантацію викрили сьогодні, 31 липня в одному зі сіл Сокальського району. Місцева мешканка виростила на присадибній ділянці більше 800 рослин маку.

А напередодні правоохоронці виявили несанкціонований посів коноплі на Жовківщині. Тут жителька села висадила на городі 137 рослин коноплі.

За всіма такими фактами відкрито кримінальні провадження за ч.1, ч.2 ст.310 ККУ (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Максимальне покарання, яке загрожує порушникам, – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

«Правоохоронці попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин, зокрема конопель та снодійного маку, на присадибних ділянках, дачах та в інших місцях», – йдеться у повідомленні.

Операція «Мак» на Львівщині триватиме до кінця вересня.

Нагадаємо, нещодавно у Золочівському районі виявили найбільшу плантацію маку за всю цьогорічну операцію «Мак». На присадибній ділянці місцеві мешканці вирощували більше 3500 рослин маку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *